Romániában a mezőgazdasági minisztérium, a belügyi tárca, az Államelnöki Hivatal, a titkosszolgálatok és a parlament két háza is azon intézmények között szerepel, amelyek a tervezettnél több pénzt költhetnek az év hátralevő részében – közölte Ionuţ Mişa pénzügyminiszter.

A román pénzügyminiszter hangsúlyozta, a pozitív költségvetés-kiigazítást az teszi lehetővé, hogy gazdaság a vártnál jobban teljesít. A korábban becsült 5,2 százalék helyett 5,6 százalékos GDP-bővülésre számítanak – írja a Krónika.

A mezőgazdasági minisztérium büdzséjét 1,775 milliárd lejjel, a belügyminisztériumét 1,160 milliárd lejjel, az egészségügyi minisztérium költségvetését 207 millió lejjel, a munkaügyi minisztériumét 95,9 millió lejjel egészítik ki.

A pénzügyminisztérium idei büdzséjét 426 millió lejjel, az igazságügyi minisztériumét 357 millió lejjel, az üzleti környezetért felelő minisztériumét pedig 247 millió lejjel pótolnák ki.

Viszont a regionális fejlesztési minisztérium, a szállításügyi minisztérium és a távközlési minisztérium az eredetileg megszabottnál kevesebb pénzből gazdálkodhat idén.