Közel száz kiállító 105 szakma bemutatásával segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a SzakMÁzz Budapest! elnevezésű kiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára (a képen) a megnyitón elmondta: egy ország csak akkor lesz sikeres, ha polgárai is sikeresek, amihez elengedhetetlen, hogy az élet olyan fontos döntéseit, mint a pályaválasztás jól hozzák meg. A SzakMÁzz kiállítás ebben nyújt segítséget: iskolák, szakképzési intézmények, állami vállalatok és magáncégek mutatkoznak be, és a szakmák ki is próbálhatók.

Uzsák Katalin, a szervező Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója szerint fontos, hogy a fiatalok tájékozódjanak a szakma elhelyezkedési lehetőségeiről, amelyben a kormányhivatal segítséget tud nyújtani. A kétnapos rendezvényre elsősorban 7. és 8. osztályos tanulókat várnak. Idén 324 általános iskola ilyen korú diákjai kaptak meghívást, ugyanakkor érkezhetnek olyan érdeklődők is, akik új szakmát sajátítanának el. A kiállításon tavalyhoz hasonlóan idén is több mint 10 ezer látogatóra számítanak. Az ingyenesen látogatható rendezvény kedden és szerdán 9 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

(Forrás: MTI, fotó: Balogh Zoltán)