Összesen 718 kis- és közepes vállalkozásnak (kkv) segített a MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. kiemelt projektje, amit a kkv-k üzletviteli folyamatainak megújítása és versenyképességének javítása érdekében írtak ki a közép-magyarországi régióra.

Az uniós támogatású programot a vállalkozások versenyképességének és alkalmazkodókészségének javítása, valamint a térségen belüli fejlettségi különbségek csökkentése indokolta. A projekt a Széchenyi 2020 programban valósult meg, 1 milliárd forintos keretösszeggel – írták.

A résztvevők a közlemény szerint a technológiaváltás elősegítése mellett a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztéséhez, a szervezeti megújuláshoz kaptak támogatást. A projektben 538 vállalkozás 80 mintaüzem-látogatáson is részt vehetett.

A sikeres programelemek a projekt lezárulta után is elérhetők. A Modern mintaüzem program mintaüzem-látogatásai állandó szolgáltatásként vehetők igénybe, az Evolúció – megújuló vállalkozások programja részeként szintén elérhetők maradtak a szakértői szolgáltatások.

(Forrás: MTI)