Eredményesen működik a kormány befektetés-ösztönzési rendszere, az elmúlt időszakban a magyar gazdaságban bejelentett fejlesztések összege meghaladja a 3300 milliárd forintot -– jelentette ki Varga Mihály a Thermotechnika-Crown Cool Kft. új üzemegységének átadó ünnepségén.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság jövőbeli teljesítményét alapozza meg, hogy nemcsak a beruházások értéke emelkedik, az innovációt erősítő befektetések aránya is egyre magasabb.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a magyar gazdaság jelenlegi, 5 százalék feletti növekedésének egyik motorját az évről-évre emelkedő beruházások adják és egyre magasabb a magyar gazdaságban a világ élvonalába tartozó, az innovációt és kutatás-fejlesztést szolgáló befektetések aránya.

A beruházási ráta tavaly 25 százalék felett volt, idén pedig meghaladhatja a 29 százalékot is, amellyel hazánk az uniós országok élmezőnyében szerepelhet.

Varga Mihály a vállalat kapacitásbővítéséről szólva elmondta: a hűtőberendezések gyártásával és fejlesztésével foglalkozó, termékeinek 80 százalékát exportáló Thermotechnika Kft. 450 millió forint összköltségű beruházásához a magyar kormány közel 158 millió forinttal járult hozzá a 2015 óta működő Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében.

Mint fogalmazott: a programnak köszönhetően jól járnak a vállalkozások, mert fejleszteni tudnak, a dolgozók, akik biztos munkahelyre tesznek szert, a költségvetés, amely emelkedő bevételekhez jut és a magyar emberek is, mert mindezzel Magyarország teljesítménye emelkedik.

(Forrás: Pénzügyminisztérium)