Tizenhárom magyar kiadó képviselteti magát a Külgazdasági és Külügyminisztérium – Balassi Intézet standján április 3. és 6. között a Bolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásáron – közölte az intézet hétfőn.

A Publishing Hungary program, amely most először felel a magyar képviseletért a vásáron, egy eddigieknél nagyobb, 128 négyzetméteres, izgalmas megjelenésű standon biztosít megjelenési lehetőséget a Berger, a Betűtészta, a Cerkabella,  a Ceruza, a Csimota, a Kolibri, a Könyvmolyképző, a Manó Könyvek, a Móra, a Naphegy, a Pagony – Tilos az Á, a Scolar és a Vivandra kiadók számára a legjobbnak ítélt könyveik bemutatására.

A világ legjelentősebb nemzetközi gyermekirodalmi szakvásárán felállított standon ugyancsak helyet kap majd a nagy sikerű mesetableteket forgalmazó BOOKR Kids és Bartos Erika, a népszerű Bogyó és Babóca könyvek szerzője is bemutatkozik könyveivel.

A vásár négy napja alatt hat kiváló fiatal magyar illusztrátor – Horváth Ildikó, Varga Réka, Kőszeghy Csilla, Takács Mari, Herbszt László és Nagy Norbert – folyamatos animációval tartja mozgásban a stand megjelenését – olvasható a közleményben.

A részvétel előkészítése a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE), a Magyar Gyerekkönyv Fórum, valamint a magyar kiadók és illusztrátorok bevonásával történt, a lebonyolítást a Római Magyar Akadémia munkatársai segítik.

A vásárt követő hétvégén Horváth Ildikó és Varga Réka illusztrátorok olasz gyermekek számára tartanak workshopokat a római Mesemúzeumban.