Az elmúlt időszak sorozatos botrányai miatt egyre többen és többen távolodnak el a legnagyobb közösségi portáltól. Mark Zuckerbergéknek lépniük kellett, ezt találták ki.

Az újdonság nem más, mint az, hogy a Facebook megduplázta azt a türelmi időszakot, ami egy profil felfüggesztése és végleges törlése között telik el. Eddig, ha valaki el akarta tüntetni magát a közösségi platformról, úgy tudta megtenni, hogy előbb inaktiválta a profilját, majd az 14 nap elteltével eltűnt a semmiben. Ezen időszak alatt ugyebár már nem elérhető mások számára a profil, de a felhasználó közben meggondolhatja magát, ha mégsem szeretne lelépni a virtuális pöcegödörből, ebben az esetben egy szimpla bejelentkezéssel ismét visszatérhet a huszonegyedik századi online társadalomba.

Most ezt a 14 napos időszakot emelte meg a Facebook 30 napra. A közösségi portál szóvivője szerint azért volt erre szükség, mert a statisztikák alapján sokan próbálnak meg a tizennegyedik nap letelte után is bejelentkezni régi profiljukba, így most több idejük lesz meggondolni magukat ezeknek a delikvenseknek.

(Fotó: Cliqz)