Közel 10,2 millió euróba kerülnek majd a novemberi megyei választások Szlovákiában – derül ki a 2017-es évi önkormányzati választások szervezési-műszaki biztosítására vonatkozó ütemterv-javaslatból.

A megyei választások előkészítésére és lebonyolítására a belügyi tárca 8 724 459, a Szlovák Statisztikai Hivatal pedig 1 474 750 eurót ad, ami összesen 10 199 209 eurónyi kiadást jelent. A választásokat november 4-én, szombaton tartják – írja a hirek.sk.

A belügyi tárca a több mint 8,7 millió eurót főként a választási bizottsági tagok, valamint a körzeti választási bizottságok tagjainak és jegyzőkönyvvezetőinek a honoráriumára költi. Ugyancsak abból fizeti a szavazólapok, valamint a módszertani és információs anyagok nyomtatását.

A választási bizottságok elektronikus kommunikációs összeköttetésére minden választási bizottság esetében öt eurót költenek. A Statisztikai Hivatal csaknem 1,5 millió eurót ad a megyei választások eredményeinek feldolgozására.

Az ütemterv a választói jog gyakorlásának feltételeiről szóló törvénnyel összhangban részletesen meghatározza a központi államigazgatási szervek, a járási hivatalok és a megyei hivatalok feladatait, valamint azok teljesítésének határidejét.