A KLM World Business Class utasai az elsők, akik csapolt sört kortyolhatnak a felhők felett.

„A guruló sörcsap a KLM és a Heineken együttműködésének köszönhetően jött létre, amelynek központjában a fogyasztóink állnak. Fantasztikus látni, ahogy a két vezető holland márka egyesítette erőforrásait, hogy létrehozzon valami egyedit. Mi vagyunk az első légitársaság, amely felvitte a csapolt sör élményét tízezer méter magasba. – nyilatkozta Miriam Kartman, a KLM fedélzeti szolgáltatások ügyvezető alelnöke.

A guruló sörcsap nedűjét hidegen, erősen szigetelt hordóban szállítják a repülőgéphez, hogy az megfelelő hőmérsékletű maradjon.

A kabinszemélyzet kiválasztott csoportja speciális tréningben részesült, miként kell a levegőben tökéletesen sört csapolni. A KLM folyamatosan fejleszti termékeit, hogy az utasok még nagyobb kényelemben részesülhessenek. A légitársaságnak és a Heinekennek évekbe tellett, hogy létrehozzák a guruló sörcsapot és az innovatív hordót olvasható a Turizmus Online-on.

A „BrewLock” nevű hordót légnyomás működteti szén-dioxid helyett, ugyanis a fedélzeti kabinnyomás eltér a földön tapasztalhatótól. A légnyomás a „BrewLock”-ot megfelelő nyomás alá helyezi, ezzel kompenzálva a fedélzet alacsony nyomásszintjét.

A Heinekennel való együttműködés a KLM termék víziójának része, amelynek Hollandia áll a középpontjában. A World Business Class menüjét a holland Michelin csillagos séf, Jacob Jan Boerma állította össze, míg az étkészletet Marcel Wanders tervezte. A KLM kabinszemélyzetének ruházatát Mart Visser álmodta meg, a kabin belső kialakítása pedig Hella Jongerius munkája.