Gálaebéd keretében adja át idén a Gundel Károly-díjakat a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI).

Gundel Károly-díjátadó Gálaebéd keretében 2. alkalommal osztja ki szakmai elismerését a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI). Az MVI által alapított kitüntetés idei díjazottjai: Jakabffy László (gasztronómiai szaktanácsadó, az Alabárdos Étterem korábbi vezetője), Garaczi János (a lajosmizsei Tanyacsárda társtulajdonosa), és Bíró Lajos (a Bock Bisztró tulajdonosa).

A Gálaebéden a 100 éve elhunyt Gundel Jánosra, a híres vendéglős dinasztia alapítójára is emlékeznek, többek között eredeti receptúra szerint készül majd a Gundel-féle palóc leves. A Gundel János korát időző, 21. századra átgondolt étrendet az ország neves konyhafőnökei közösen, önkéntes munkában készítik el; a 11 séf és 2 cukrász örömmel vállalta a felkérést és a szakmai közönség előtti megmérettetést.