Régiós startup versenyt szervez a jövő év első félében a vállalkozásösztönző programját 2015-ben elindító Enterprise Hungary. A Startup Campus World Tour keretében pedig tíz országban száz startup kap lehetőséget a bemutatkozásra, befektetők és nagyvállalati partnerek előtt.

A Startup Campus innovatív vállalkozásösztönző programot 2015-ben indította el az Enterprise Hungary, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.  Az egyetemi inkubációs programként indult Startup Campus ma már több szolgáltatást nyújt hazai és régiós startup-ok számára. A Startup Campus program eddig hat egyetemvárosban és Londonban mutatkozott be. Az elmúlt két évben több mint 110 eseményen 3000 fiatalt ért el a program, 50 partner közreműködésével. A Startup Campus által felfedezett egyetemi ötletek, cégek 2017 év végéig 400 millió forint kockázati tőkét vontak be.

 „Az egyetemi inkubációs program mellett kiemelten foglalkozunk a hazai és régiós startupok nemzetközi piacra lépésével. Két programmal segítjük az innovatív vállalkozásokat. Az első program keretében bemutatkozási lehetőséget biztosítunk nemzetközi startup városokban és rendezvényeken. Partnereink és a magyar nagykövetségek által, 2017-ben 50 vállalkozás jutott el Kínába, Szingapúrba, Hong Kongba, Berlinbe, Londonba és kaphatott gyors, szakmai visszaigazolást, szolgáltatásáról, termékéről” – mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

A Startup Campus globális szinten is terjeszkedik, melynek keretében helyi partnerekkel, nemzetközi programokkal és saját irodával nem csak egy rendezvény vagy rövid bemutatkozás erejéig, hanem állandó jelleggel tudják képviselni a startup csapatokat. Az első ilyen bázist 2017 őszén Berlinben hozták létre. A berlini program mellett az Enterprise Hungary új állandó irodák nyitását tervezi, ezzel segítve a régió innovatív vállalkozásait Londonban, Hong Kongban, Szingapúrban és Shenzenben.  Ezen felül a szervezet célja a V4-es országok, valamint kiemelten a Bécs-Budapest együttműködésének erősítése.

A következő évben az Enterprise Hungary bővíti a szolgálatásait. Az egyetemi inkubációs program keretében egy régiós startup versenyt is szerveznek az első félévben. A fő cél megszólítani a magyar fiatalokon kívül a környező országok és a V4-ek egyetemi hallgatóit. A 2018-as évben a kelet-közép-európai innovatív vállalkozások számára egy Startup Campus World Tour-t szerveznek. Tíz országban száz startup kap lehetőséget a bemutatkozásra, befektetők és nagyvállalati partnerek előtt.