Kitűzték az újabb lehetséges sztrájkidőpontokat a Tescónál októberre és novemberre. A multicég a szeptember 25-ei határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat.

Mivel ismét bizonytalanná vált, hogy egyrészt teljesül-e a jelenlegi 18,9 százalék helyetti 25 százalékos éves béremelés visszamenőleg szeptembertől, továbbá hogy a boltok méretével arányosan létszámbővítést hajtanak-e végre a láncnál, októberben és novemberben újabb szervezett munkabeszüntetésekre készülnek a tescósok – írja a Magyar Idők.

– A dolgozók leterheltsége szélsőséges méreteket öltött, ami az iskolakezdés körüli bevásárlási időszakban már érezhető volt. Az év végi ünnepek biztos, hogy még nagyobb forgalmat hoznak, ami sürgetővé teszi a létszámhiány megoldását – mondta a lapnak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Bubenkó Csaba szerint azért is meglepő, hogy hetek óta nem küldik el a tényleges állapotokat mutató adatokat, mert naponta érkezik friss jelentés a vállalat központjába a bolti létszámról a több műszakos áruházi foglalkoztatás szigorú előírásai miatt.

A Tesco hétfőn közölte: a cég és a szakszervezetek szeptember 11-ei egyeztetéséről  készült jegyzőkönyvben megállapított határidő szerint az áruházlánc szeptember 25-én éjfélig tájékoztatja  a szakszervezeteket. A Tesco az előzetesen egyezetett és jegyzőkönyvben rögzített határidőt maximálisan tartva a mai napon megküldte válaszát a szakszervezeteknek.