Nem elégedettek az érintett munkavállalók a Tesco áruházlánc által csütörtökön bejelentett, személyenként bruttó négyezer forintos bérfejlesztés mértékével, ezért tovább szerveződik az érdekképviseletek által meghirdetett országos demonstráció.

A béremelés tényével egyetértünk, a mértékét azonban nem tudjuk elfogadni, ezért tovább folytatódik az országos elégedetlenségi megmozdulás szervezése a Tesco áruházlánc munkavállalói körében – jelentette ki a Magyar Időknek a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Bubenkó Csaba annak kapcsán mondta ezt, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt. tegnap bejelentette: a társaság valamennyi magyarországi áruházában és raktárában dolgozó fizikai munkavállalók nagy részének, vagyis az aktív alkalmazottak 70 százalékának emelik a fizetését júliustól, összesen egymilliárd forint értékben.

– Elsőként a legalacsonyabb jövedelmi kategóriákra koncentrálunk. Mostantól minden, a Tescónál legalább hat hónapja dolgozó munkatárs legkevesebb bruttó 165 ezer forintot keres, míg jövő januárban ezt a fizetést még tovább emeljük, ismételten a szakképzett minimálbér fölé – mondta Pártos Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. nemrégiben kinevezett működési ügyvezető igazgatója.

Ezzel egy időben az áruház- és boltvezetők, valamint az üzletekben dolgozó vezetők bérére is áldoz a vállalat, miközben a logisztikai központok Tesco-munkatársainak fizetése is emelkedik.

Azt a cég nem árulta el, pontosan mekkora emelésre számíthatnak a korábban „összecsúszott” bérek miatt hátrányba került vezetők. Ennek részleteit a szakszervezetekkel folytatott tegnapi bértárgyaláson sem árulták el.