Országos étterem hét, Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, Art Market, Leányvásár, Horgász Show, Öreg-tavi Nagy Halászat, Terézvárosi búcsú, Tisza-tavi Madaras Fesztivál, TerraPlaza Terrarisztikai és Akvarisztikai Expo, Győri Díszmadár Kiállítás: a hét programajánlatából ajánljuk.

2016. október 10-16. XI. Országos étterem hét

Az Országos étterem héten azok is belekóstolhatnak az igazán jó éttermek ízeibe és színvonalába, akik általában a szolgáltatás teljes árát nem tudnák megfizetni. A kínálat a magyaros ízek világától a francia konyha rafinériájáig terjed, de nem maradnak ki az olasz és japán konyha különlegességei, illetve a mexikói konyha gasztro fortélyai sem. Több olyan étterem is részt vesz a programban, amely megtalálható a Top 50 magyarországi étterem listában, de találkozhatunk Michelin ajánlással rendelkezővel is.

2016. október 12-16. Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár (Budapest)

Újdonságokkal, könyvvásárral és a megszokott margós fesztiválhangulattal várják az érdeklődőket. Idén ősszel új helyszínen, a Tesla.kult Budapesten.

2016. október 13-16. Art Market (Budapest)

Budapest ismét Európa egyik legvonzóbb kulturális célpontjává, a régió képzőművészeti fővárosává válik, hatodik alkalommal jelentkezik az Art Market Budapest, Kelet-Európa legjelentősebb művészeti vására, Magyarország legnagyobb kortárs kiállítása, hogy a budapesti Millenárison vendégül lássa immár hagyományosan több tízezres nemzetközi közönségét. Az esemény ezúttal is számos különlegességet, művészeti csemegét tartogat a látogatók számára.

2016. október 14-16. 50. Leányvásár (Pécsvárad)

Az 1966 óta megrendezésre kerülő Pécsváradi Leányvásár évtizedes hagyományos rendezvény a kistérségben. Zengővárkony és Pécsvárad magyar fiataljai Lukács-napjához kötődően találkoztak, ismerkedtek szórakoztak október 18.-ához közel eső hétvégén. Ifjúsági találkozó volt ez, ismerkedő, barátságkötő, szerelem-ébresztő alkalom. A maga fajtájából való párt itt találhatott magának minden fiatal… Este nagy bál volt a várkonyi nagykocsmában, Másnap pedig a váradi vásár sátraiban megvásárolhatták már a bábsütőktől a sokat ígérő mézeskalács szíveket, rajta az el nem mondott, csak üzent vallomással. Ezt a játékos, kedves ünnepet nevezték el leányvásárnak, amely most már évről évre gazdag programmal csábítja a látogatókat a településre: hagyományőrző népi együttesek seregszemléje, menettánc, gálaműsor, népművészeti kirakodóvásár egyaránt megtekinthetők ilyenkor a város központjában.

2016. október 14-16. Horgász Show (Budapest)

Az őszi Horgász Show egy komplex rendezvény, ahol kicsik és nagyok együtt hódolhatnak a horgászat szenvedélyének. Itt minden megtalálható, ami a horgászattal kapcsolatos. Nemcsak a kiállítók standjain, hanem a mesterséges folyóparton rendezett programokon és a színpadi előadásokon és játékon is részt lehet venni. 

2016. október 14-16. Öreg-tavi Nagy Halászat (Tata)

A tatai Öreg-tó partján, a Kastélykertben elevenedik meg az ősz egyik legfinomabb ízekkel kecsegtető rendezvénye. Az ország minden pontjáról idesereglő halfőző mesterek a régiókra jellemző halászlevekkel várják az érdeklődőket. A jó halászlé után kiváló és különleges halfogások készülnek, melyek kísérői a friss és üde neszmélyi borok lesznek, a helyi borászok autentikus kínálásával. A friss halat haza is lehet vinni: a Várárokban halpiac nyílik! Idén ősszel újra a gasztronómiáé a főszerep a tatai Öreg-tó partján. Bográcsos halászlé, csodálatos halfogások, kitűnő borok és a halászati tradíciók megismerése- mindez és még rengeteg más program várja az érdeklődőket az idén megújuló Öreg-tavi Nagy Halászfesztiválon.

2016. október 15-16. Terézvárosi búcsú (Budapest)

Helytörténeti séták, koncertek, és változatos programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Október 15-én és 16-án rendezik meg a Terézvárosi búcsút, amire szeretettel várják az érdeklődőket.

2016. október 15-16. Tisza-tavi Madaras Fesztivál (Poroszló)

Tudta, hogy a Tisza-tónál több, mint 200 madárfajt figyeltek meg eddig? Ennek a kivételes élővilágnak néhány példányát fotón is megörökítheti ezen a hétvégén. További kínálat: Madaras vásár, solymász és ragadozó-madár bemutatók, távcső bemutató. Természetfotós pályázat és verseny. Éttermeinkben „szárnyas” menüsor.

2016. október 16. TerraPlaza Terrarisztikai és Akvarisztikai Expo (Budapest)

Egzotikus állatkiállítás és vásár! Több mint 100 magyar és külföldi kiállító a Lurdyban. Új arculattal, a plázával együtt kibővített szolgáltatásokat is nyújt az egzotikus élőlények kedvelőinek. A rendezvény fő profilja továbbra is a terrarisztika és az akvarisztika. A TerraPlaza látogatói találkozhatnak extrém ritka hüllőkkel, mint pl. hegyi kaméleonfajok, ausztrál törpe gekkók, különleges kígyó és teknős színváltozatok a hüllők minden csoportjából. Emellett az ízeltlábúak is példáját nyújtják Földünk fajgazdagságának, így több száz különféle madárpókfajt, botsáskát, óriásbogarakat is láthatunk. Akinek ez nem lenne elég, Közép-Európa akvarisztikájának színe javát is megcsodálhatja tengeri akváriumoktól a legkülönlegesebb édesvíziekig.

2016. október 14-16. XII. Győri Díszmadár Kiállítás (Győr)

A Győri Madarászok egyesület idén is megrendezi hagyományos győri kiállítását. Az idei győri díszmadár kiállítás 2016. október 14-16 között lesz. Mindenkit szeretettel várnak kiállítóként és látogatóként.