Az MTESZ-székház bontása miatt saját bázisállomások nélkül maradt a budapesti Kossuth tér, ahol így jelentősen romlott a mobilszolgáltatások minősége, a mobilinternet elérhetősége.

Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára – írja a Magyar Nemzet. A napilap szerint a problémát az okozza, hogy a szolgáltató társaságoknak le kellett szerelniük a bontásra ítélt Magyar Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházának tetejéről a bázisállomásokat.

A lap megkereste a szolgáltatókat, a Telekom tájékoztatása szerint a környező állomásokra terelték a forgalmat, de ez sem tökéletes megoldás. A Telenor szolgáltatása november-december végére állhat helyre, mert az új állomások telepítése, engedélyeztetése időigényes. A Vodafone-tól nem kapott választ a lap. Egyik társaság sem tervezi, hogy a rosszabb minőségű szolgáltatás miatt kárpótolja az ügyfeleit – írja az újság.