Sorra érkeznek a szurkolói foglalások a júliusi vizes vb idejére a budapesti szállodákba. Az átlagos főszezoni árakhoz képest 25-30 százalékkal lesznek drágábbak a budapesti hotelek.

A városlátogatások szezonjában nagyon kedvezően alakul a budapesti vendégforgalom: a szállodák látogatottsága márciusban és áprilisban is meghaladta az előző évit, s májusra is erős foglaltságot jegyeznek a szolgáltatók – írja a Magyar Idők.

A kevesebb mint két és fél hónap múlva kezdődő júliusi úszó-világbajnokságra már érkeznek a szobafoglalások külföldről, az érdeklődők pénztárcától függően a 4-5 csillagos hoteleket keresik, de a középkategóriás házak, továbbá vélhetően az alternatív, közösségi szállástípusok is népszerűek erre az időszakra – közölte a Magyar Időkkel Flesch Tamás.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnöke jelezte, akadnak még szabad budapesti szálláshelyek július közepétől. – Idén a szobaárak egy átlagos nyári időszak áraihoz képest 25-30 százalékkal magasabbak a nemzetközi versenyek miatt.

Régiós összehasonlításban még az emelésekkel is alatta maradunk a bécsi átlagáraknak – mondta az alelnök, megjegyezve, az árak emelésére szükségük is van a hoteleknek, hogy hatékony alapja legyen a bérfejlesztésnek.

Mint mondta, becsléseik szerint jelenleg a fővárosi szobák fele már le van kötve a vizes vb több mint két hetére.