A Főtaxi kezdeményezésére ágazati párbeszéd kezdődött a fővárosban illegálisan tevékenykedő fuvarozók, az úgynevezett hiénák ellen.

A hamarosan kezdődő FINA Világbajnokság miatt kiemelt nemzetközi figyelem irányul Magyarországra, rengeteg sportoló, edző, kísérő és szurkoló érkezik vendégként Budapestre. Az ország megítélésben döntő jelentősége lehet az első benyomásoknak, így például annak, hogy a hazánkba érkező vendégek milyen minőségű szolgáltatásokat kapnak. Bár az elmúlt hetekben a hatóságok kiemelten ellenőrzik egyebek mellett a személyszállítással foglalkozó vállalkozókat is, félő, hogy az illegálisan fuvarozók tevékenysége komoly károkat okoz az utasoknak, a taxisoknak, Budapestnek és egész Magyarországnak is. Ezért a Főtaxi ágazati párbeszédet kezdeményezett arról, hogy a tisztességes taxisok bevonásával miként lehetne megtisztítani a piacot.

A szervezés során a Főtaxi minden fuvarszervező céget meghívott az egyeztetésre, és Szunomár Tibor, a Társaság vezérigazgatója örömmel tapasztalta, hogy végül a BKK Zrt., a Budapest Közút és az Országos Taxis Szövetség, mellett hat elköteleztetett partnert talált a Taxi Plus, a Budapest Taxi, a City Taxi, az MB Elit Taxi, a Tele5 Taxi, valamint a Taxify képviselői személyében a piac megtisztítására irányuló törekvésben.

A megbeszélés konstruktívnak bizonyult, a résztvevők végül arról döntöttek, hogy közösen felveszik a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, és arra kérik őket, hogy a legszigorúbb szankciókat alkalmazzák az illegális fuvarozókkal szemben, valamint javaslatokat fogalmaznak meg ellenőrzési tevékenységük hatékonyságának javítása érdekében – zárul a Főtaxi közleménye.