Zolnai György elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a Budapest Bank éléről, vezetői feladatait március 31-ig látja el. Utódját még keresik.

A Budapest Bank tájékoztatása szerint a vezérigazgató személyes karriercéljait követve távozik a banktól, utódlásáról a közeljövőben születik döntés. Mint írták, vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben. Zolnai György 2011 júliusa óta áll a bankcsoport élén, 2015 és 2016 során sikeresen vezette át a bankot a tulajdonosváltás folyamatán. 

A tulajdonos magyar állam képviseletében Bártfai-Mager Andrea kormánybiztos a közleményben elmondta: a bank az állami tulajdonlás elmúlt másfél éve alatt sikeres volt. Teljesítménye 2016-ban kiváló, és a 2017-es üzleti terv is jó alapot ad a további növekedéshez. 

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike.

Közben a Raiffeisen Bank bejelentette, hogy Zolnai György náluk folytatja. A jelenlegi vezérigazgató, Heinz Wiedner hat év után, május elsejével távozik a pénzintézettől. Zolnai kinevezését a bank felügyelőbizottságának és a felügyeleti szerveknek is jóvá kell még hagynia. (MTI)