Kairóban bejelentették, hogy az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata a Földközi-tengerbe zuhant. A repülőt nagy erőkkel keresik. Magyar utas nem volt a fedélzeten.

A repülőgép 66 emberrel, 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 2.45 órakor veszett nyoma. Az EgyptAir tájékoztatása szerint az utasok között 30 egyiptomi, 15 francia és 2 iraki állampolgár mellett 1-1 belga, brit, portugál, kanadai, kuvaiti, szudáni, csádi, algériai és szaúdi volt a fedélzeten.

A gép parancsnoka tapasztalt pilóta, eddig 6275 órát repült. Az első hírek szerint a repülőről nem érkezett vészjelzés, azonban ezt azóta több hírügynökség is cáfolta – egyiptomi katonai forrásokra hivatkozva. A SkyNews Arabia azt is közölte, hogy ugyanez a gép 2013-ban egyszer már kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani a hajtómű meghibásodása miatt.

A légitársaság először azt a tájékoztatást adta, hogy a repülő mintegy 80 mérföldre, nagyjából 10 percre az egyiptomi légtértől tűnt el, majd ezt pontosítva azt írta: a repülőgép 10 mérföldet tett meg Egyiptom légterében mielőtt eltűnt. A repülő 37 000 láb, körülbelül 11 300 méter magasan repült, amikor nyoma veszett.

Az eltűnt repülő egy 2003-ban gyártott Airbus A320-as, utolsó ismert helyzete a Földközi-tenger fölött volt. Az Airbus A320-as az egyik legbiztonságosabb repülő. Az egyiptomi légi társaságot megbízható, alapos, jól felkészült társaságnak tartják.