X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, „Muzsikál az erdő”, Móri bornapok, IV. Oktoberfest, Kutatók éjszakája, VI. Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál, Villányi Vörösbor Fesztivál, X. Lakásbörze: a hét programjai közül ajánljuk.

Szeptember 27. – október 3. X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

Immár 10. alkalommal várják a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira a Pécsi Nemzeti Színházba és a Kodály Központba, továbbá ingyenes előadásokra a Cella Septichorába és szabadtéri táncházakba a Színház térre. A pécsi Tánctalálkozó neves külföldi társulatok mellett a hazai táncélet meghatározó szereplőit is felvonultatja, de lehetőséget biztosít a helyi tánciskolák és táncegyüttesek bemutatkozására. A fő irányvonal a modern balett, a kortárs tánc, de a programban helyet kap a néptánc és számos más műfaj. 

Szeptember 30. – október 2. „Muzsikál az erdő” (Gyula)

Második ízben ad otthont Gyula – Városerdő a „Muzsikál az erdő a Körösök völgyében” című rendezvénynek, melynek vasárnapi rendezvénynapja határon túlra, a Nagyvárad közelében található Püspökfürdőre látogat. A 13 éve a Mátrában szerveződő „Muzsikál az erdő” rendezvények immár négy éve juttatják el a fenntarthatóság értékrendjét a zene, a művészetek és az erdők közös erejével az ország különböző régióiba országos rendezvénnyé válva, tavaly ősszel sikeresen bemutatkozva a Körösök partján. A három napos rendezvény a családok valamennyi tagja számára tartogat színvonalas, testi-lelki feltöltődést biztosító programokat. Az erdei koncertek színes palettáját vonultatja fel a „Muzsikál az erdő” lehetőséget biztosítva a helyi művészek bemutatkozására, a helyi értékek megismertetésére, s az országos, sőt világhírű előadóművészek fellépésére.

Szeptember 29. – október 2. Móri bornapok

Mór egyik legrangosabb rendezvénye, nagy eseménye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálnak rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport és szórakoztató lehetőséget, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel. Az idei fesztivál a néptánc és a népzene jegyében zajlik.

Szeptember 29. – október 2. IV. Oktoberfest (Budapest)

2016-ban az Oktoberfest negyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten, a Hősök tere szomszédságában, az Ötvenhatosok terén. Három nagysátor, Paulaner Oktoberfest óriássátor, több mint 50 fellépő, 300 nemzetközi és hazai kézműves és nagyüzemi sör, Magyarország legnagyobb sörfesztiválján. Az Oktoberfest Budapest idei vendége Afrika, ezért a nagy koncerteken és a sramlizenén kívül – az Africa Club támogatásával – afrikai ételekkel és italokkal, afrikai táncprodukciókkal is várják a nagyérdeműt.

Szeptember 30. Kutatók éjszakája

Az Európai Bizottság több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget.

Szeptember 30. – október 2. VI. Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

A fesztivál helyszínétől alig fél kilométernyire található helyi pisztrángtelep által biztosított friss halak és a Tapolcán komoly történelemmel bíró borkereskedelem hagyományai biztosítják a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítését.

Szeptember 30. – október 2. Villányi Vörösbor Fesztivál

Közel 30 neves borászat, látványos szüreti felvonulás, utcaszínház, „bor-virág” virágkötészeti verseny és természetesen a vörösbor az idei 27. Villányi Vörösbor Fesztivál főszereplői. A legkedveltebb könnyűzenei együttesek mellett a világ- és a népzene ismert képviselői, valamint a helyi és a környékbeli hagyományőrző csoportok, gyerekprogramok, utcaszínházak és a villányi borászok közreműködésével zajlik a háromnapos rendezvénysorozat.

Szeptember 30. – október 2. X. Lakásbörze (Budapest)

A Lakásbörze olyan kiállítás, ahol időt és pénzt megtakarítva, kényelmesen, személyes kapcsolatot teremtve profi ingatlan értékesítőkkel találhatja meg leendő otthonát. A Lakásbörzén mintegy 100 ezer fővárosi, agglomerációs, és vidéki ingatlanról kaphat első kézből információt. Lakások, alaprajzok, elhelyezkedés, fizetési ütemezés, garanciák: a legfontosabb kérdések, amelyeket egy helyen tehetnek fel a kiállító cégek kiváló munkatársainak.