Gyakran éri inzultus a NAV alkalmazottait, a durvább esetek miatt évente általában 15-20 feljelentést tesz a hatóság a rendőrségen – írja a Magyar Idők.

Több munkatársat is ért már agresszió azok közül, akik nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel, az állampolgárokkal – mondta érdeklődésünkre a NAV sajtófőnöke. Suller Attila szerint az esetek többségében valamilyen vélt sérelem ad okot a szóbeli vagy tettleges támadásra, de vannak más, súlyosabb helyzetek is. A zöldhatáron járőröző pénzügyőrökre például fogtak már fegyvert a cigarettacsempészek, a nagy értékű illegális szállítmány megvédéséért olykor sok mindent megtesznek a bűnözők – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Az eddigi legsúlyosabb atrocitás tavaly történt Budapesten, amikor a NAV két végrehajtóját érte durva támadás, egyikük életét vesztette. A tragikus eset miatt új biztonsági intézkedéseket vezetett be a hivatal vezetősége – jegyezte meg a sajtófőnök. Más változtatások mellett tavaly óta támadásjelzőket szereltek fel az ügyfélszolgálatokon, miközben újra felkészítették a biztonsági őröket a különféle támadások kivédésére.