Etyeki és szoboszlói szüreti mulatságok, szigligeti süllő és szarvaskői csipkebogyó fesztivál, tárcsás ételek Bogácson és Disznótoros Kolbászfesztivál a Vasúttörténeti Parkban: a hét programajánlatából ajánljuk.

2016. október 21-23. Disznótoros Kolbászfesztivál (Budapest)

A Vasúttörténeti Park tíz hektáros területén nappal családi programok, disznóvágás és feldolgozás bemutatók, gőzmozdonyok és oldtimerek, három színpadon 65 zenei program várja a látogatókat. Minden nap az első ezer gyerek látogató csokoládét kap ajándékba, naponta az első ezer felnőtt ajándék Sápi gyümölcsbor kóstolást kap. A kolbászvásár három napig tart, óriási „háztáji”választékkal. A látogatókat folyamatosan szállítják az ingyenes fesztiválbuszok a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között.

2016. október 21-23. Szoboszlói Szüreti Mulatság (Hajdószoboszló)

A gasztronómiai fesztivál vendéglátói remek programokkal és gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat Hajdúszoboszlón. A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.

2016. október 22. Tárcsás Ételek Fesztiválja (Bogács)

Immár hatodik alkalommal várják az érdeklődőket a Cserépi úti pincesoron a különféle tárcsás ételek. Jelentkezőkből és érdeklődőkből az idén sem lesz hiány. A Tárcsás Ételek Fesztiválján szabadtűzön, tárcsán valamint bográcsban készített ételekkel várják a gasztronómia iránt érdeklődőket. Az ország különböző pontjairól érkezett csapatok által készített finomságokat természetesen meg is lehet kóstolni.

2016. október 22. Csipkebogyó Fesztivál (Szarvaskő)

Csipkeverés nem lesz, de a helyi hagyományok szerint készülő csipkelekvár főzés bemutatása mellett szórakoztató programokkal, csipketeával, forralt borral, különleges ételekkel, egész napos kézműves foglalkozásokkal, bemutatókkal, „bogyójárattal” (kisvonat), falukerülő túrákkal, póni lovaglással, játszóházzal, valamint kistermelők és népművészeti termékek vásárával várják a vendégeket Szarvaskőn, az Állomáskerti Szabadidőparkban.

2016. október 22-23. Szigligeti Süllőfesztivál (Szigliget)

A Szigligeti Süllőfesztivál a Balaton egyik legnépszerűbb őszi gasztronómiai fesztiválja. A három nap alatt nagyszabású kézműves vásár várja a vendégeket, valamint pompás gasztronómiai élvezetekben lehet része a hal és bor kedvelőinek. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni.

2016. október 22-23. Natúrpark ízei, Orsolya-napi vásár (Kőszeg)

Kőszeg és vonzáskörnyezetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az odalátogatók úgy, mint mézeskalácsot, helyi borokat, kürtőskalácsot, különféle mézeket. A környékbeliek versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel, amelyek megvásárolhatók és az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlják fel. Gyertyákat, fazekas termékeket is vásárolhatnak, miközben amatőr művészeti együttesek teremtenek jó hangulatot műsorukkal a Jurisics-vár belső udvarában.

2016. október 22-23. Élményszüret (Etyek) 

Az októberi hosszú hétvége mindkét napján, tíz órától nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit a Gasztrosétány. A szüret zárásaként a legnemesebb borok mellett mustot, murcit és már újbort is lehet kóstolni.