Párkányban ért véget az a dél-szlovákiai bemutatkozó és kapcsolatépítő roadshow-sorozat, amely a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége január végi hivatalos komáromi alakuló ülését előzte meg.

A szövetség két alapítója, Iván Tamás és Mészáros Attila összesen nyolc nagyobb felvidéki magyarlakta városban találkozott az új kezdeményezés iránt érdeklődő helyi vállalkozókkal – esetleges jövendő tagtársakkal.

Iván Tamás elmondta: 2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve volt a Kárpát-medencében, a programban sok fiatal pályázott. Dél-szlovákiai találkozóik során a vonatkozó programsorozatról és az említett szövetség megalakításának szükségességéről, illetve az egyéni igényekről is kikérték a honi magyar ifjú vállalkozók véleményét – írja a hirek.sk.

„Hiánypótlást szolgál a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének létrehozása, hiszen ez az összefogás mindmáig fehér foltnak, illetve egy résnek számít a pajzson“ – fogalmazott a Szepsiben mezőgazdaság és élelmiszer-ellátás területén vállalkozó Iván Tamás elnök.

Az alapítók törekvései szerteágazók. Fontosnak tartják, hogy a szövetség érdekvédelmi feladatokat is ellásson. Emellett a 2017 januárjában beinduló, a későbbiekben naprakész információkkal szolgáló portáljuk, valamint saját kiadványaik a kezdő vállalkozókat tapasztalt szakemberek bevonásával segítő mentorprogramjuk, illetve másféle regionális, lokális és országos képzéseik, tréningjeik segítségével kívánnak hozzájárulni a vállalkozók ismereteinek bővítéséhez.

Tanácsadási programjuk keretében jogi, könyvelési, pályázati, marketing és arculattervezéssel kapcsolatos információk átadásán keresztül is növelni akarják az érintett 18-40 év közti vállalkozók versenyképességét, ám az idősebb, de fiatalosan gondolkodni tudó, újdonságok iránt nyitott érdeklődőket is szívesen látják maguk között.

Céljuk a szlovákiai magyar vállalkozók közti kapcsolatépítés is, ami az egymás közti korrekt üzletelést is elősegíthetné. Helyi igények szerint a jövőben kisebb-nagyobb őstermelői piacokat, expókat is rendeznek majd.

(A fotó illusztráció)