Kilenc alapító taggal az állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kezdeményezésére megalakult az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ).

A szervezet közleménye szerint áprilisi bejegyzését követően megkezdte működését a készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok érdekképviseleti feladatokat ellátó szakmai szervezete. Az alapítók a Budapest Bank Zrt., a GIRO Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., az MKB Bank Zrt., az OTP Bank Nyrt., a Pénzjegynyomda Zrt., a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 

Az EFISZ alapításának fő célja, hogy létrejöjjön egy olyan  társaságokat tömörítő szervezet, amely a hazai elektronikus fizetési megoldások fejlesztésének, az innovatív szolgáltatási és üzleti modellek kidolgozásának támogatója. A szakmai szervezet további célkitűzése, hogy megvalósuljon a magyar szolgáltatók hazai és nemzetközi érdekképviselete, a döntéshozók előtti közös képviselete és érdekképviselete. 

A szövetség feladatának tartja a készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatások használatával kapcsolatos lakossági edukáció megvalósítását és koordinálását, és ebben együttműködésre törekszik a kormányzati és pénzügyi szereplőkkel – írták. (MTI)