Az RTL Magyarország bemutatta 2016 őszi műsorrendjét. Több új és megújult műsorral készülnek. A legtöbb saját gyártású produkció az RTL Klubon és az RTL II-n lesz.

A Való Világ powered by Big Brother című valóságshow már fut augusztus 27-e óta az RTL II-n. A klasszikus realityt Nádai Anikó és Istenes Bence vezeti felváltva, míg a háttérműsorát, a BeleValót Aurelio és Gáspár Győző.

Egy másik új produkció, a Nyerő Páros augusztus 29-étől, hétköznaponként a Híradó után, azaz 18.55-től látható. Ebben nyolc sztárpár – Szabó Zsófi és Kis Zsolt, Gergely Róbert és Némedi-Varga Tímea, Kabát Péter és Róka Adrienne, Papp Gergő és Juhász Judit, Peller Anna és Lukács Miklós, Valkó Eszter és Radócz Péter, Pumped Gabo és Sebestyén Ágnes, valamint az Éjjel-Nappal Budapestből megismert Király Péter és Kovács Dóra – küzdelme látható – írja a Kreatív Online.

Az RTL Klubon szombaton debütál a Kicsi Óriások című tehetségmutató showműsor, melyben fiatal tehetségek mérik össze csapatként és egyénileg is tudásukat. Felkészülésükben csapatkapitányok segédkeznek, produkcióikat pedig a Földes Eszter, Spáh Dávid és Geszti Péter alkotta zsűri pontozza majd.

Szeptember 24-én tér vissza egy év kihagyás után az X-Faktor. A fentieken kívül újra képernyőre kerülnek az RTL Klub magazinműsorai is: szeptember 5-től késő este ismét látható lesz a Magyarul Balóval, kedd esténként újra lesz XXI. Század és szerdánként Házon Kívül.

Szeptember 19-én országos premierként a Cool-on láthatják a nézők a Holtodiglan című filmet, amelyet David Fincher rendezett és olyan szereplők játszanak benne, mint Ben Affleck és Rosamund Pike.

Az őszi évad második felében is több új műsorral készül az RTL. Jön az RTL Klubra A konyhafőnök negyedik évada megújult zsűrivel, második évadával jelentkezik a Válótársak és a Keresem a családom, valamint ismét jön a Gyertek át szombat este! is.

Az RTLII-n újra lesz Pimaszúr, vagyis Papp Gergő és felesége, indul ismét Showder Klub és a Heti Hetes új szezonja, a sportot pedig az UEFA Európa Liga közvetítései jelentik majd. Az RTL+-on a Jóbarátok epizódjait láthatják majd a nézők októbertől.