Továbbra is vevőt keres a szombathelyi Hotel Savariára a szálloda felszámolója. A tíz éve bezárt, felújításra szoruló épület irányára 560 millió forint.

Ezen az irányáron ugyan idén már kétszer is hiába hirdette meg a felszámoló (ajánlat egyik alkalommal sem érkezett), most újra 560 millió forintért kísérli meg eladni a szombathelyi Hotel Savariát. A szállodát tulajdonló IGN Zrt. felszámolója, a Cél-Org Tanácsadó Kft. ezúttal augusztus 8. és 23. között várja, hogy valaki ajánlatot tegyen a szállodára.

A Szombathely belvárosában, egy kétezer négyzetméteres telken álló, összesen ötezer négyzetméter alapterületű Hotel Savariát utoljára 1985-ben újították fel, és akkor a 90 szobából mindössze harmincban alakítottak ki fürdőszobát, további harmincban zuhanyzó kapott helyet, míg a többi esetében a folyósokon kialakított közös fürdőt használhatnák a vendégek.

Az egykor szebb napokat látott Hotel Savariát a ’90-es évek végén vásárolta meg az IGN tulajdonosainak egy másik érdekeltsége, amely a szálloda felújítását tervezte. A hotelt 2005-ben zárták be, és az általános felújítás, illetve a szobák komfortossá tétele mellett úgy gondolták, hogy két emelet répítésével 150 szobásra bővítik a szállodát.

A beruházást azonban egyebek mellett az nehezítette, hogy az épülethez nincs elég parkoló, márpedig az előírások szerint három szobánként legalább egy hellyel rendelkezni kell, e nélkül a felújítás nem kapja meg az építési engedélyt. A tervekből így végül nem lett semmi, a Hotel Savaria átkerült az IGN-hez, amely 2012-ben csődbe ment és elindult a társaság felszámolása.