Szolgáltató központot nyit Budapesten az amerikai Ubiquity Global Services jövő februárban, ezzel 200 új munkahelyet hoz létre.

Nagy verseny volt a régióban a beruházásért, de a Ubiquity Global Services végül Magyarországot választotta első jelentős európai ügyfélszolgálati központjának helyszínéül – mondta sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Jelezte: abban is megállapodtak a vállalattal, hogy az ügyfélszolgálati központ létrehozása az első lépés, további beruházások várhatók akár Budapesten, akár vidéki nagyvárosokban.

Az autóipar után a szolgáltató központok ágazatába érkezik a legtöbb beruházás Magyarországra. Már 90 szolgáltató központ működik itt, amelyek több mint 40 ezer embernek adnak munkát. Magyarországon 1650 amerikai vállalat több mint 100 ezer embernek ad munkát. Idén ez a tizenharmadik amerikai beruházás, amely a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül érkezett Magyarországra, és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) további 13 amerikai céggel tárgyal – közölte a miniszter.

A Ubiquity Global Services a többi között pénzügyi és informatikai területeken nyújt többnyelvű üzleti szolgáltatásokat, az Egyesült Államokban és Ázsiában összesen több mint kétezer embert foglalkoztat. Matt Nyren, az Ubiquity Global Services alapítója és elnöke kiemelte, hogy a vállalat sok tudásalapú szolgáltatással foglalkozik. Elsősorban a szakemberkínálat, a nyelvtudás, és a mérnöki tudományok területén meglévő erős egyetemi képzések miatt választották Budapestet. Az új központ vezetőinek kiválasztását már elkezdték, ezután választják ki a munkatársakat – közölte. (MTI)

Képünk illusztráció