A GE Healthcare magyar és amerikai szoftvermérnökei készítették a Téli Olimpiai Játékok analitikai management rendszerét.

Az alkalmazás olyan értékes információkat tesz elérhetővé egy helyen és felületen, mint például a sportoló sérüléseinek és betegségének adatai, a helyszín adatai, az alkalmazott sport- és edzési- eljárások.

A felhőben tárolt információk alapján az olimpia egészségügyi személyzete átfogó képet kaphat a sportolók egészségi állapotáról, és gyors döntéseket hozhat a szükséges beavatkozás vagy kezelés módjáról.

A GE Sportorvosi Management Rendszer többféle információt gyűjt össze és tesz elérhetővé, beleértve a sportolók vizsgálati eredményeit és diagnózisát, a képalkotó vizsgálatok (röntgen, MRI) eredményét, élettani információkat, sporteseményekkel kapcsolatos adatokat és a helyszínek adatait.

Az alkalmazás jelzi azokat a helyszíneket és veszélyforrásokat, ahol kiugró számban fordulnak elő sérülések, vagy tömegesen fordulnak elő betegségek egy meghatározott helyen és eseményen.

A felhőalapú szolgáltatás megfelelő biztonsági ellenőrző eszközökkel van ellátva, és lehetővé teszi az orvosok számára az adatokhoz való internetes hozzáférést bárhol és bármikor – függetlenül attól, hogy a rendelőintézetben, a helyi kórházban, vagy éppen a szállodai szobájukban vannak-e.

A digitalizáció révén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság célja az, hogy megakadályozza az élsportolók sérülését a világeseményeken – mondta dr. Richard Budgett, a NOB orvosi és tudományos igazgatója.

A magyar és amerikai IT szakemberek által fejlesztett digitális megoldás tükrözi a GE Healthcare elkötelezettségét a testre szabott egészségügy fejlesztése iránt, a betegellátás holisztikus megközelítésével, amely magában foglalja az orvosi diagnosztikát, a kezelést és a monitorozást is.