Csaknem 675 millió forint értékű hamis edényszállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az ekáer-ellenőrzéskor – közölte az adóhivatal csütörtökön.

A pénzügyőrök Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú járműszerelvényt, amely a fuvarokmányok szerint asztali, konyhai és háztartási árut szállított mintegy 4,8 millió forint értékben. A gépjármű átvizsgálásakor azonban kiderült, hogy a szállított áruk értéke a bejelentett értéktől jóval magasabb, közel 675 millió forint. Az edénykészletekről a szakértő megállapította, hogy hamisak.

Az adóhivatal munkatársai a vásárlók megtévesztésére alkalmas, 1150 darab hamisítványt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek.

Arról is beszámoltak, hogy ugyanarra a budapesti címre, ahova az ellenőrzött szlovák járműszerelvény tartott, az ekáer egy másik szállítmány érkezését is jelezte, ezért a pénzügyőrök átvizsgálták az adott fővárosi címen található raktárt, ahol 272 darab edénykészletet találtak.

Ezek az edények is a vevők megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak, az adóhatóság munkatársai a mintegy 160 millió forint értékű árukészletet lefoglalták, és ebben az esetben is megtették a feljelentést iparjogvédelmi jogok megsértése miatt. (MTI)