Az idén a Ma este Színház! online áruház nyerte el az Év Internetes Kereskedője Díjat. A céget 2011-ben alapították, hogy nézőkkel töltsék meg a gyakran foghíjas színházi nézőtereket.

Az összes jelentős budapesti színház csatlakozott már a Ma este Színház! online áruházhoz, így több mint százezer egyébként üresen maradó széket hasznosítottak sikerrel – írja a vg.hu. A díjat már kilencedik alkalommal adták át, a verseny főszervezője a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK.org), de közreműködik benne az eNET, az IVSZ és az Isobar is. A megmérettetésen olyan vállalkozások indulhatnak, amelyek magyarországi cégbejegyzéssel folytatnak online kereskedelmet, és előző éves árbevételük nem haladja meg a 1,5 milliárd forintot. A verseny során idén több mint 350 webáruházra szavaztak a felhasználók, majd a 20 legtöbb voksot szerző üzletet próbavásárlásokkal tesztelték, végül a 11 legjobb közül választotta ki a győztest a szakmai zsűri.

A versenyben a második helyen a világítástechnikai termékeket forgalmazó Világítás.eu végzett, míg a harmadik a használt ruhákat értékesítő hálózatáról ismert Háda webboltja lett. Ez utóbbi helyezés egyébként jól mutatja azt a nemzetközi szinten már korábban érzékelhető, de az elmúlt egy évben itthon is egyre meghatározóbb trendet, mely szerint a ruházati termékek online kiskereskedelme is gyorsan bővül. Az ezen a területen tevékenykedő, hagyományos hálózattal rendelkező cégek közül például a H&M és a Deichmann is megkezdte az internetes értékesítést Magyarországon az elmúlt néhány hónapban. A magyarországi online kiskereskedelem igen gyors fejlődést produkált tavaly – jegyzi meg a vg.hu Az eNET adatai szerint a hazai fogyasztók 273 milliárd forintot költöttek el 2014-ben a webáruházakban, 26 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.