Két évvel a Sousse-i terrortámadást követően ismét elkezdett tunéziai nyaralásokat értékesíteni a Thomas Cook. 2018 február 13-án kezdik újra az utaztatást.

A Sousse-i tengerparton 2015. június 26-án elkövetett, 30 brit áldozatot követelő támadás után a brit külügyminisztérium tiltólistára helyezte az észak-afrikai országot.

Tunézia júliusban lekerült a listáról azzal a megjegyzéssel, hogy ennek ellenére még nagy a valószínűsége egy esetleges terrortámadásnak az országban – írja a turizmus.com.

2018. február 13-tól heti három járatot indít az országba London-Gatwickről, Birminghamből és Manchesterből. Hat szállodába utaztat majd, amelyek elsősorban Hammamet környékén találhatók.

A májusban induló nyári szezon idején heti hét járat közlekedik majd, és további két szállodával bővül az árualap. A tilalom bevezetésekor a Thomas Cook hetente 35 járatot üzemeltetett.

A magyar külgazdasági és külügyminisztérium a terrortámadás után nem korlátozta az utazásokat. Közvetlenül a támadás után valamelyest visszaesett az utasforgalom, de az irodák azóta is folyamatosan szerveznek utakat. Sousse-ba például szeptember elején egy 11 napos nyaralás All inclusive ellátással fejenként 148 ezer forintért elérhető.