Szeptembertől elérhető lesz a plasztik magyar horgászkártya, a papír alapú horgászigazolványt felváltó okmány használata 2019. január 1-jétől kötelező.

A kártya bevezetése az egyik legnagyobb innováció a magyar horgászat történetében – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke a Magyar horgászat nagyköveteinek IV. találkozóját és horgászversenyét követő sajtótájékoztatón. A kártyával minden horgász egyedileg azonosítható lesz, az okmányhoz kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá válik az ügyintézés és az adminisztráció.

A tervek szerint a plasztikkártyát és a hozzá tartozó nyilvántartást összekapcsolják a területi és állami jegyekkel, majd a fogási naplóval, így másfél év múlva a vízterületek kezelői naprakész információval rendelkeznek majd arról, milyen fogás volt egy adott helyen, és milyen beavatkozásra, telepítésre van szükség. A kártya bevezetését a szövetség kampánnyal segíti.

Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, az elmúlt évek létszámnövekedésének eredményeként a nyilvántartott horgászok száma mára meghaladja a 440 ezret. (MTI)

Fotó: Áder János köztársasági elnök a Magyar horgászat nagyköveteinek IV. találkozóján és horgászversenyén