A Wizz Air honlapja szerint szeptember 15-től ismét Marosvásárhelyről indulnának a magyar légitársaság Kolozsvárra átköltöztetett járatai. Peti András reptérigazgató azonban óvatos.

Aki Budapestre, Londonba, Párizsba, Rómába, Madridba, Münchenbe, Dortmundba vagy Karlsruhéba szeretne repülni, szeptember 15-től ismét megteheti Marosvásárhelyről – írja a Krónika.

A Wizz Air honlapján szereplő adatok szerint az ősz elejétől a székelyföldi ügyfeleknek nem kellene Kolozsvárra utazniuk ahhoz, hogy az említett európai nagyvárosokba repülhessenek. A tervek szerint addig felújítják a Transilvania Nemzetközi Repülőtér megrongálódott kifutópályáját.

A munkálatok befejezése után a légikikötő tulajdonosa, a Maros megyei önkormányzat a Wizz Airen kívül más társaságokat is szeretne Vidrátszegre csalogatni.

A vidrátszegi repülőtér kifutópályájának felújítása az előzetes számítások szerint 77 millió lejbe kerül. Mivel a nagyberuházások országos mesterterve alapján Maros megyének 2021-ig nincs lehetősége uniós alapokat lehívni a reptér fejlesztésére, a Maros megyei önkormányzat úgy döntött, önerőből, hitel felvételével fogja megvalósítani a beruházást.

A repülőtér igazgatója, Peti András azonban óvatosságra intett. Mint mondta, a cég honlapján szereplő határidő még nem jelent semmit, a légitársaság bármikor változtathat rajta.