A hét üzleti rendezvényei, workshopjai, konferenciái közül ajánljuk.

Szeptember 26. A testhez álló foglalkoztatásért – Job Developer projekt – tréning (Pécsi Kereskedelmi Központ; Pécs, Majorossy I. u. 36.)

A „Job Developer” projekt célja szerint hozzájárul a munkanélküliség, különösen a fiatalkori munkanélküliség csökkentéséhez, foglalkoztatási lehetőségek kiépítésével. A projekt vezérgondolata, hogy a résztvevők „önmagukat is projektként kezelik”, megismerik erősségeiket, felismerik a munkaerőpiac lehetőségeit és elvárásait, így végül magukat vezetik és saját ügyük szakértőjévé válnak.

Szeptember 26. Adófórum – adóváltozások I. (Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay terem)

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja kétnapos adófórumot szervez a NAV szakembereinek tájékoztatóival. A fórumon feldolgozásra kerülő témák között szerepelnek az ART és az ÁFA változások, a környezetvédelmi termékdíj illetve a TAO, KATA, KIVA változások.

Szeptember 27. Duális felsőfokú képzés a Pannon Egyetemen – Konzultációs fórum (Veszprém Megyei Ker. és Iparkamara; Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Pannon Egyetem 2015 szeptemberében indította el duális felsőfokú képzéseit a gépészmérnöki, környezetmérnöki, villamosmérnöki és szőlész-borász alapszakokon, idén szeptemberben pedig további karokon és szakokon indultak képzések. A rendezvény célja a programban résztvevő vállalkozások és a Pannon Egyetem tapasztalatainak bemutatása, valamint a duális alapmodell gyakorlati működésének megismerése.

Szeptember 27. Energiahatékonyság az iparban – Tendenciák és gyakorlati megoldások (Német-Magyar Gazdaság Háza; Budapest, Lövőház u. 30.)

A DUIHK konferenciát szervez, amelyen német és magyar szakemberek tartanak előadásokat az ipari energiahatékonyság helyzetéről Magyarországon és Németországban. A rendezvényen bemutatkoznak ezenkívül német innovatív vállalatok és egyéni megbeszélések folytatására is lehetőség nyílik.

Szeptember 28. Épületek innovatív felújítására vonatkozó közbeszerzések hazai és nemzetközi lehetőségei (PROBIS) (ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., Szentendre, Dózsa György út 26.)

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elsősorban a polgármestereket, jegyzőket, közintézmények fenntartóit és gazdasági szakembereit, főépítészeket és a regionális fejlesztési ügynökségek szakembereit várja tájékoztató fórumára. A kezdeményezés az innovatív technológiák, anyagok alkalmazását és a korszerű, rendszerszintű megközelítés érvényesítését ösztönzi az energiahatékonysági célú és egyéb fenntarthatósági megoldásokra vonatkozó közbeszerzések során.

Szeptember 28. MKIK Magyar-Német Tagozat konzultációja (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (Bank Center) Budapest, Szabadság tér 7., X. em. 1001. sz. tárgyalóterem)

Az MKIK Magyar-Német Tagozata Budapesten konzultációt szervez a Tagozat mellett működő szakértők közreműködésével. A konzultáció témái: adózás és TB fizetés, a határon átnyúló szerződéses jogbiztonság megteremtésének gyakorlati módjai; kockázatok a németországi üzletkötésben; jogszabályi változások a vállalkozási szerződéses és munkaerő-kölcsönzési konstrukcióban 2017. január 1-től.

Szeptember 28. Bankár klub szeptemberben! (Bor-Trezor rendezvényhelyisége; Győr, Kazinczy utca – korábbi Telenor épülete)

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata 2016. II. félévben is folytatja a 2015. évben megalapított kamarai bankár klub által megkezdett munkát annak érdekében, hogy a terület szakemberei a klub által meghatározott célok mentén vitathassák meg az aktuális, pénzügyi szektort érintő témáikat.

Szeptember 29. X. Soproni Pénzügyi Napok (NYME Közgazdaságtudományi Kar Campusa; Sopron, Erzsébet u. 9.)

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara a régió egyik legnagyobb, gazdasági szakembereket képző felsőoktatási intézményeként működik. Az elmúlt években a régió egyik vezető pénzügyi, adózási és számviteli konferencia helyszínévé vált, ezt bizonyítja a látogatottság és szakmai sikerek. Természetesen továbbra is kiemelt feladatuknak tekintik, hogy ez után is segítsék a gazdasági szakembereket, vállalkozásokat a folyamatos útkeresésben, a jövőre való – ebben a szakmában állandó – felkészülésben.

Szeptember 29. Keress és találj befektetőt! (Széphárom Közösségi Tér; Budapest, Szép utca 1/B.)

Van egy jó ötlete, de hiányzik hozzá a forrás? Elindult már saját erőből és szeretne  továbblépni? Második körös befektetőt keres? Szakmai partnerünk a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynöksége, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesülettel együttműködve INVESTPLACC címmel rendezvényt szervez, ahol befektetőkkel találkozhat és tőkét szerezhet az induló projektjéhez, de akár a több éve piacon lévő márkájának fejlesztéséhez is. 

Szeptember 29. Mik a hiányszakmák és hogyan kell elszámolni a tanulók utáni normatívát a megyében? Esztergomi és Tatabányai helyszínen (Esztergom KEMKIK Székház; Deák Ferenc utca 14., Tatabánya KEMKIK Székház, Fő tér 36.)

Tanulót tart? Még nem, de a jövőben szeretne? Hozzon ki mindent, amit a szakképzésből ki lehet hozni! „Mik a hiányszakmák és hogyan kell elszámolni a tanulók utáni normatívát a megyében” 2016. január 1-től milyen változások léptek életbe a szakképzési törvény szerint; egyéb elszámolási lehetőségek a tanulószerződéssel kapcsolatban. A másodszakma ingyenes; Kinek? Mikor? Hol?

Szeptember 29. Minőség Klub ülés a kamarában (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a Veszprém Megyei Minőség Klub soron következő ülésére, amely a Kamara székházában kerül megrendezésre „Autóipari auditori koncepció a Continental Automotive Hungary Kft.-nél” címmel.

Szeptember 29. Knowledge To Money Club, Horizont 2020 – KKV Eszköz program Fázis 2 pályázatra felkészítő konzultációja (Magyar Nemzeti Kereskedőház székháza (Budapest, Ipar utca 5.); 6. emeleti rendezvényterem)

A rendezvény célja a magyar pályázók hatékonyságának javítása. Folyamatosan értékeljük résztvevőink visszajelzéseit, és ez alapján meghatározott legfontosabb célunk, hogy a pályázatírás gyakorlati oldalát mutassuk be a Horizont 2020 feltételei mentén, hogy ügyfeleink a Bizottság „nyelvén” adhassák be dokumentumaikat.