Testre kell szabni a vezetői filozófiát és gyakorlatot – vallja Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

„A kollégáimat leginkább úgy motiválom, hogy igyekszem őket felszabadítani az úgynevezett fixed mindset gondolkodás „rabigája” alól. Azok ugyanis, akik így gondolkodnak, a bukást, a sikertelenséget többnyire megmásíthatatlan ítéletnek fogják fel” – mondja Szentkuti Gabriella a CVonline.hu-nak adott interjúban.

A Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója szerint cégénél szabad hibázni, mert a hibából lehet és érdemes tanulni. Ettől a szemlélettől nemcsak a hangulat lesz oldottabb és ösztönzőbb, hanem az adott cég is produktívabbá, hatékonyabbá válhat.

Vannak tanulható mindsetek és vezetői készségek, de nincsenek olyan konfekció-megoldások a vezetésben, amelyek mindenki esetében egyformán működők épesek.

Szentkuti Gabriella azt mondta: „A vezetői filozófiát és gyakorlatot testre kell szabni, különben „leesik” az emberről, márpedig a leadership elsőszámú szabálya a hitelesség, az önazonosság. A testre szabásban a jó coach mindig hasznos, sőt, időnként egyenesen nélkülözhetetlen tud lenni.

Mindig olyan feladatot keresett magának, ahol lehetett és kellett is valami újat, ahol valódi kihívások várnak, vagyis ha akarná, akkor sem engedhetné meg, hogy beleragadjon a komfortzónájába.

„Azt hiszem az, hogy önmagamat szüntelen tanulásra, innovációra kényszerítem, segít kihozni magamból a legjobb teljesítményt, amivel vezetőként aztán a kollégáimat is motiválni tudom. Az én sikerem valójában a csapatom sikere, amelynek én a katalizátora vagyok. Ez nagyon lelkesítő” – nyilatkozta Szentkuti Gabriella.