Nemsokára minden háztartásba megérkezik a második negyedéves szemétszállítási díjat tartalmazó számla – tájékoztatta a nemzeti hulladékkezelő a Magyar Időket.

A hulladékgazdálkodási díjszolgáltatásról szóló számlák 70 százalékát már kiküldték – közölte a Magyar Idők érdeklődésére a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV). Hozzátették, hogy a fennmaradó 30 százalék nyomdai feldolgozás alatt van vagy már csak a postai kézbesítésre vár. A számlák jelentős része negyedéves rendszerű, ezek esetében nincs vagy csak minimális a késés. Korábban a társaság azt közölte, hogy mindenki augusztus végéig kapja kézhez a csekket.

Ha valaki a vártnál később kapja meg a hulladékgazdálkodási számlát, akkor a kiérkezéstől számított 15 nap a díjfizetési kötelezettség teljesítésének határideje a szokásos nyolc nap helyett. Az átmeneti fizetési nehézségekkel küzdő fogyasztók részére továbbra is fennáll a bérszámlázó közszolgáltatóknál a részletfizetés lehetősége. Ezt a fogyasztóknak a szolgáltatójuknál kell kérni.