Az 50 legmagasabb árbevételű, illetve legtöbb alkalmazottat foglalkoztató székelyföldi céget tartalmazó listára idén minimum 84 millió lejes üzleti forgalommal vagy 281 alkalmazottal lehetett felkerülni.

A Székelyföld legnagyobb árbevételű cégeinek toplistáját a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a marosvásárhelyi székhelyű E.ON Energie Románia gázszolgáltató vállalat vezeti, amelynek árbevétele meghaladta tavaly a 4,73 milliárd lejt – írja a Krónika.

A második helyezett Delgaz Grid gázszolgáltató szintén az E.ON-csoporthoz tartozik, az ezüstéremhez azonban „nagytestvérénél” jelentősen alacsonyabb bevételre volt szüksége, 1,48 milliárd lejre.

A dobogó harmadik fokát szintén marosvásárhelyi vállalat foglalta el, mégpedig az Azomureș vegyipari kombinát 1,44 milliárd lejes árbevétellel.

Az első 10 helyezett mellett további 22 marosszéki, 7-7 alsó-háromszéki és udvarhelyszéki, illetve 2-2 csíki és felső-háromszéki cég kapott helyet az 50 legnagyobb árbevételű székelyföldi vállalkozás listáján, amelyeknek összesített árbevétele 17,26 milliárd lej volt.