Pályázatot tett közzé a MÁV-Start a „hagyományos belföldi és nemzetközi vasúti személyszállítási forgalomban használandó menetjegyek, szigorúan elszámolandó nyomtatványok” beszerzésére.

A vonatjegyeket, bérleteket számozott, azonosítható papírra nyomtatják, ezért a pályázati kiírásban szerepel, hogy „biztonsági elemekkel (hologram és/vagy vízjel és/vagy fémszál és/vagy UV-festék alkalmazása és/vagy OVI-festék alkalmazása) ellátott értékcikk jellegű nyomtatványok (zárjegy, jegy, bérlet)” beszerzését kezdeményezte a nemzeti személyszállító vasútvállalat – írja a Magyar Idők.

Két év alatt 2 054 202 darab különféle nyomtatványt kell szállítania a nyertesnek, ezért nettó 100 millió forintot fizet a MÁV-Start. A szállítót felhívással induló tárgyalásos eljáráson választják ki.

Emellett szolgáltatást is vásárol a vasúttársaság. A MÁV-Start Zrt. az Utasellátó központ utazó dolgozói részére szálláshelyeket vesz igénybe kétéves időszakra, külföldi helyszíneken. A szállások értéke áfa nélkül 210 164 euró, hozzávetőleg 66 millió forint.

Ezért a személyszállító cég a nemzetközi járatainak végállomásain – Hamburgban, Varsóban, Bécsben, Brassóban, Kolozsvárott, Zágrábban, Koperben, Belgrádban és Ljubljanában – egy-, két-, illetve háromágyas szobákat kíván igénybe venni. A közbeszerzési eljárás ebben az esetben is tárgyalásos.