Bár biztosra vették, hogy a Juve sztárja 100 millió fontért igazol a Manchester Unitedhez, a vételár végül 89 millió lett. Igaz, ez így is világrekord.

Paul Pogba (23) igazán remek négy szezont töltött el az olasz Juventusnál. A francia labdarúgó 124 mérkőzésen játszott, 28 gólt szerzett. A francia válogatottban eddig 38-szor lépett pályára, és 6 gólt lőtt.

A Juventus 2012-ben éppen a Manchester Unitedtől vásárolta meg, így a középpályás tulajdonképpen „hazatér”, igaz, sokkal tapasztaltabb és eredményesebb labdarúgóként, mint ahogy annak idején távozott.

Pogba átigazolása két éve került először szóba, majd a franciaországi Európa-bajnokság idején is ez volt az egyik központi téma. Az Eb után a SkyNews biztos információkra hivatkozva közölte, hogy Pogba 100 millió fontért megy a Vörös Ördögökhöz. Az átigazolást eltalálták, a vételárat nem, mert az 89 millió font, 105 millió euró lett. Szerződése öt évre szól, az egy évvel meghosszabbítható.

A hivatalos bejelentést követően Pogba a MU honlapján azt közölte, hogy jó ideje érzi, megérett az idő a visszatérésre Manchesterbe. Hamarosan azt is bebizonyíthatja, hogy megéri a pénzét.

Az eddigi átigazolási rekordot Gareth Bale tartotta, a walesi csatár 101 millió euró fejében hagyta ott 2013-ban a londoni Tottenhamet a Real Madrid kedvéért.