Nem hiába kezdtek aláírásgyűjtésbe az orosz szurkolók. A sportminiszter bejelentette, hogy szélnek eresztették a foci válogatottat.

Minden idők legeredményesebb aláírásgyűjtési akciója sikerrel zárult Oroszországban. Alig néhány nap alatt 931 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben a szurkolók követelték, hogy oszlassák fel a labdarúgó válogatottat, teljesen alakítsák át a bajnokság rendszerét és a klubok támogatását. Azt is kifogásolták, hogy ellenőrizetlenül óriási összegkért építenek stadionokat a 2018-as oroszországi foci világbajnokságra.

Az aláírásgyűjtés elindítója indítványozta, hogy több pénzt fordítsanak az utánpótlás-nevelésre, a tömegsport fejlesztésére, valamint követelte, hogy a profi labdarúgók fizetésének szabjanak felső határt.

A panaszok közül a szbornaja szélnek eresztését máris kipipálhatják az elégedetlenkedők. Vitalij Mutko sportminiszter konstatálta a tényt, s azt is közölte, hogy gőzerővel keresik az új szövetségi kapitányt. A petícióban megfogalmazott egyéb követelésekről a miniszter nem tett említést.