Összesen több mint hétszáz betöltetlen álláshelyre keresnek munkavállalót a magyarországi pénzintézetek. A bankok a vőálságot követő években több ezer embert bocsátottak el.

Úgy tűnik, vége a leépítéseknek a hazai hitelintézeti szektorban, a bank jelenleg hétszáznál is több állást hirdetnek – írja a Világgazdaság. A válságot követő években több ezer fővel csökkent hogy a szektor alkalmazottainak száma: részben a hitelek iránti kereslet drasztikus csökkenése miatt nem volt szükség annyi ügyintézőre, mint korábban, részben a bankok maguk is költségeik mérséklésével, működésük racionalizálásával válaszoltak a megváltozott piaci környezetre. A szektor a mélypontot 2014 végén érte el, akkor 37,8 ezer főt foglalkoztattak a magyarországi pénzintézetek.

A Világgazdaság beszámolója szerint a Budapest Bank internetes oldalán közel kétszáz álláshirdetés található, míg az UniCredit 112, az Erste Bank 88, a K&H Bank 76, a Citibank pedig 73. A legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező OTP Bank jelenleg 47 pozíciót hirdet, de a CIB, az FHB és a Raiffeisen is mintegy negyven betöltetlen állásra keres jelentkezőt.