A vasárnapi vihart követően újabb 780 kárbejelentés érkezett a Groupamához, a biztosító a májusban indult nyári viharszezonban így már összesen közel 4500 káresetet regisztrált.

A Groupama Biztosítóhoz a május végi, június eleji esőzések, jégverések, viharok, villámcsapások következtében a kárbejelentések száma közel 4500 darabra emelkedett, mely mintegy 400 millió forintos kárkifizetést jelent az ügyfelek részére. Vasárnap Zala megyében okozott jelentős károkat az egy óra alatt lezúduló hatalmas mennyiségű csapadék. Az eddig bejelentett károk alapján 30-40 millió forintos kárigényre számít csak ebből a megyéből a Groupama Biztosító. A társaság a károk mielőbbi rendezése érdekében kárszakértő kollégákat csoportosított át erre a területre.

Hétfőn összesen 780 kárbejelentés érkezett a Groupama Biztosítóhoz, Zala megye mellett továbbra is sok bejelentés érkezik Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok megyékből is. A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Biztosító kiemelt figyelmet fordít a mielőbbi kárrendezésre. A bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság – közölte a biztosító.