Jövőre hozzákezdenek a 2B terminál utasmólója, valamint a reptéri hotel építéséhez, 2018 után pedig új terminálépületet húznak fel a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

– Az utasforgalom növekedése arra készteti a repülőtér kezelőjét, hogy előkészítse a létesítmény bővítését – válaszolta a Magyar Idők kérdésére Hardy Mihály. A Budapest Airport (BA) kommunikációs vezetője emlékeztetett, hogy a légikikötő utasforgalma a napokban lépte át a tízmilliós számot, és előreláthatóan a következő években is folytatódik a bővülés.

Tekintve, hogy a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér jelenlegi kapacitása évente 11,5-12 millió utas, a beruházások előkészítésének átfutási ideje miatt már most meg kell indítani a folyamatokat.

Ugyancsak jövőre kezdődik az aerohotel építése – tudta meg a lap Hardy Mihálytól. A régóta tervezett idegenforgalmi létesítmény építése elől elhárultak az adminisztratív akadályok – korábban a nemzeti vagyonkezelő hozzájárulására volt szükség –, és 2017-re szállodával bővül a ferihegyi repülő­tér szolgáltatása.