Szlovákiában szuper tisztaság várja a szállodákban a vendégeket, ezzel európai listavezetők. A magyarországi hotelek a nagyon jó kategóriába tartoznak a hotel.de portál felmérése alapján.

Európában a szlovákiai szállodákat találták a legtisztábbaknak – a hotel.de szálláshely portál felmérése szerint. A vendégek szempontjából ez mindenképpen fontos hír, hiszen a vendéglátásban az egyik alap kérdés, hogy a szálláshely tisztaságával ki, mennyire elégedett.

A hotelek is rendszeresen kérdezik vendégeiket, az elégedettséget firtató teszteken mindig szerepel a szállás tisztasága. Ráadásul az utazók maguk is előszeretettel osztják meg véleményüket nyilvánosan az interneten, s a koszos, elhanyagolt szállásról szóló beszámolók sokaknál eleve kizáró tényezőt jelentenek.

A szlovákok a tízes listán 8,75 pontot kaptak, másodikok a bolgárok lettek (8,70), míg a harmadik helyen a svájci hotelek végeztek (8,66). A felmérésben a magyarországi szállodák 8,35 pontot kaptak, amely a nagyon jó kategóriát jelenti.

A Vendég & Hotel portál megkapta a Magyarországra vonatkozó adatokat is. E szerint a tisztasági rangsorban Vecsés vezet (8,62), megelőzve Budapestet (8,44), Debrecent (8,31), Győrt (8,10) és Miskolcot (8,07).

A külföldön nyaralók sokszor panaszkodnak a szálláshelyek tisztaságára. Erről itt olvashatják a KamaraOnline cikkét.

Itt a legtisztábbak a szállodák (a maximum 10 pont)

Szlovákia   8,75

Bulgária     8,70

Svájc           8,66

Lengyelország    8,65

Ausztria     8,60

Itt a legkevésbé tiszták a hotelek (a maximum 10 pont)

Dánia         7,73

Norvégia    7,92

Nagy-Britannia   7,95

Hollandia   7,96

Belgium     7,97