Whisky kultúra, csabai kolbász és nagybereki töpörtyű fesztivál, film- és rajzfilmünnep, szabadulószobák éjszakája, töklámpások és halloweeni pincefutás: a hét programjaiból ajánljuk.

2016. október 28-29. Whisky Show (Budapest)

A Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére. A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskyk, valamint a kanadai, japán és egyéb whisky különlegességek gyártói és hazai forgalmazói teremtenek alkalmat arra, hogy a látogatók rengeteg márka és évjárat italait megkóstolhassák, megvásárolhassák.

2016. október 28-31. Csabai Kolbászfesztivál (Békéscsaba)

A Csabai Kolbászfesztivál immár huszadik alkalommal arra vállalkozik, hogy a település hagyományaiban emblematikus szerepet betöltő disznótartás, feldolgozás, kolbászkészítés köré olyan igényes, sokrétű programot biztosítson, mely a négy nap alatt több mint százezer bel- és külföldről egyaránt érkező vendégnek, de a helyi lakosságnak, mondhatni a vendégfogadóknak is emlékezetes, maradandó élményt nyújtson.

2016. október 28. Szabadulószobák éjszakája

Évente egy alkalommal vár mindenkit a Szabadulószobák Éjszakája. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50 százalék kedvezménnyel játszhatnak az érdeklődők. A csatlakozott szabadulós helyszíneket az esemény hivatalos weboldalán lehet megtalálni.

2016. október 28-31. Mozinet filmnapok

A 6. Mozinet Filmnapokon október 28. és 31. között nem csak Cannes legnagyobb slágereit tekinthetik meg az érdeklődők országosan, de több filmet az alkotóik is elkísérnek az első magyarországi ősbemutatóra. A rendezvényre érkezik a cannes-i versenyprogramban vetített, különös hangulatú Állva maradni rendezője, Alain Guiraudie, az Un Certain Regard szekció fődíját elnyerő, megható szerelmes film, az Olli Mäki legboldogabb napja direktora, Juho Kuosmanen, valamint az ugyanezen kategóriában különdíjjal jutalmazott A vörös teknős Oscar-díjas alkotója, Michael Dudok de Wit.

2016. október 29. Töklámpás Fesztivál (Budapest)

Ez nem csak egy fesztivál, hanem jótékonysági esemény is. Megkérnek minden résztvevőt, hogy hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére. A fesztiválon semmit sem lehet pénzért vásárolni, semmiért nem lehet pénzt kérni!

2016. október 29. Országos Rajzfilmünnep

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye negyedszer rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2016. október 29-én az Animáció Világnapja alkalmából. Az egész napos filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek egyaránt helyet kapnak majd. Egytől egyig olyan filmek, amelyek meghatározóak az animációs műfaj területén. A vetítések mellett a legtöbb helyszínen most is számos program várja a látogatókat: kiállítás, rajzfilmünnepi kvízjáték értékes nyereményekkel, kézműves foglalkozás, pályázat és sok-sok más, vidám élmény.

2016. október 29. BBU Halloween Run

Október 29-én, szombaton rendezik meg Magyarország egyik legkülönlegesebb helyszínén, a kőbányai pincerendszerben a BBU Halloween Run elnevezésű föld alatti élményfutást és gyalogtúrát. Az ősz egyik legizgalmasabb versenye következik, amely a kőbánya alatti pincerendszerbe kalauzolja le a futókat, minden korosztálynak maradandó élményt nyújtva azzal, hogy a föld alatt tehetik próbára erejüket. Természetesen egy Halloween futás nem lehet teljes a különböző látvány- és hangulatelemek nélkül, így valóban különleges erőpróbára készülhetnek a résztvevők. A futók várakozása így találkozik a szervezők céljaival, amely extra élményekkel dúsítva kívánja bemutatni a kőbánya alatt húzódó földalatti labirintust a résztvevőknek.

2016. október 29. Nagybereki Töpörtyű Fesztivál

Idén október 29-én, immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre Balatonfenyves-Imremajorban, „MAJORKÁN” a Nagybereki Töpörtyű Fesztivál töpörtyűsütő versennyel, melyre sok szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt​.