Szabados Richárdot nevezték ki az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, a szakember Szabó István Attilát váltja a pozícióban.

Szabó István Attila a továbbiakban a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

Szabados Richárdot június 1-jétől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nevezte ki.

Szabados Richárd a Debreceni Egyetemen szerzett közgazdász diplomát pénzügy-számvitel szakirányon, továbbá okleveles adótanácsadó és mérlegképes könyvelő. Pályafutását az Arthur Andersen könyvvizsgáló cégnél kezdte, majd a Budapest Banknál, a K&H Banknál, valamint a CIB Banknál töltött be vezetői pozíciókat a vállalati és lízingterületeken. Az elmúlt hét évben az Erste Bank Vállalati üzletágát vezette, illetve a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. igazgatósági tagja, továbbá az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kuratóriumi tagja volt. A Magyar Jégkorong Szövetség igazgatósági tagja.

Az IFKA kiemelt feladata egyebek mellett, hogy segítse a magyar kis- és középvállalkozásokat az elérhető európai uniós és hazai források felkutatásában, az ehhez szükséges tudás- és információs bázis kialakításában.

Mindezek mellett a szervezet dedikált feladatai köze tartozik a 2019-2030 közötti időszakra meghatározott, a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégiája (kkv-stratégia) végrehajtásával összefüggő feladatok megvalósítása. Emellett az IFKA a lebonyolítója a Modern Mintaüzem Program I. kiemelt projektnek, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások szervezeti megújulásának és technológiaváltásának elősegítését és támogatását, ezen keresztül a versenyképességük javítását tűzte ki célul – olvasható az IFKA közleményében.

(Forrás: MTI, IFKA)