Sokáig háttérbe szorult a vészhelyzeti helyreállítás, az utóbbi időben azonban a nagyvállalatok már stratégiai prioritásként kezelik – olvasható az IDG Research friss felmérésében.

Az elmúlt években a figyelem középpontjába került a kiberbiztonság és az üzletfolytonosság kérdése – írja a computerworld.hu.

A törvényi szabályozás és az üzleti környezet változása után a kiberfenyegetések aggasztják a leginkább a nagyvállalatok vezetőit.

Miközben a felsővezetők és az IT-igazgatók egyre többet foglalkoznak az adatvesztés és -lopás, valamint a törvényi megfelelés elmulasztásának lehetséges üzleti és jogi következményeivel, addig a katasztrófa utáni helyreállításért és a kiberbiztonsági megoldások bevezetéséért felelő vállalati informatikai középvezetők a tényleges DR-képességek (data recovery) miatt aggódnak.

A megkérdezett üzleti felsővezetők 71 százaléka mondta, hogy az adatszivárgás és -lopás megelőzését kritikusnak vagy nagyon magas prioritásúnak tartja.

Azonban csupán 50 százalékukat foglalkoztatja a kérdés, hogy vállalatuk valóban megtett-e mindent annak érdekében, hogy adatvagyonához a tárolás helyétől függetlenül, mindenkor folyamatosan hozzáférjen.

Velük ellentétben az IT-vezetők 86 százaléka aggódik, hogy vállalatánál adatszivárgás vagy -lopás eshet meg, és 86 százalékuk tekinti a zavartalan adatelérés, az üzletmenet-folytonosság biztosítását magas prioritású feladatnak.