Idén 1,86 milliárd forint vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra pályázhat 44 balatoni település 48 fizetős strandja, illetve a szabadstrandok

A fejlesztési lehetőségekről január 31-én egyeztettek a települések polgármesterei és a turisztikai ügynökség Siófokon, a fejlesztések első eredményei júliusra várhatók – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleményéből. A pályázatra a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban levő, fizetős strandok jelentkezhetnek, illetve a csak szabadstranddal rendelkező települések.

A Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség, 2020-ig összesen 365,4 milliárd forint uniós és hazai forrásban részesülhet, hogy minél több családbarát, minőségi szolgáltatás létesüljön. Az MTÜ olyan beruházásokat támogat, amelyek a strandok bevételeinek növekedését is eredményezik.

Az ügynökség nemcsak pályáztat, az elképzelések megvalósításához szakmai támogatást is nyújt. A pályázat kiírása március közepén várható, a támogatás az építkezés finanszírozására és eszközbeszerzésre használható fel. (MTI)