Startup vállalkozások ötleteinek támogatására hozott létre nemzetközi szövetséget négy nagy távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom, az Orange, a Singtel és a Telefónica.

A szolgáltatók szakértelmüket ajánlják fel a startupok számára innovációik kereskedelmi termékké alakításának felgyorsításában, üzletfejlesztési lehetőségek felkutatásában, valamint vállalkozásuk hazai piacon túli bővítésében – tájékoztatta az MTI-t a Deutsche Telekom magyar leányvállalata, a Magyar Telekom.

A négy nagyvállalat a múlt héten Barcelonában megrendezett Mobil világkongresszuson tette közzé „Go Ignite” elnevezésű globális felhívását, amelyre öt kategóriában – dolgok internete (Internet of Things – IoT), kiberbiztonság, big data elemzési eszközök, tartalomszolgáltatás, valamint az ügyfélélmény javítása – várják az ötletgazdák jelentkezését. Az április 30-án záruló programhoz legfeljebb öt innovatív startupot választanak ki.

A kiválasztott vállalkozások ötleteik mielőbbi életképes megoldássá történő továbbfejlesztéséhez felhasználhatják a szövetség tagjainak kollektív forrásait. Ezek között említik a közleményben a különböző piacok megismerését, partnerkapcsolatok építését, közös munkaterületek használatát, potenciális befektetést, képzést, mentorálást, meghívásokat startup kiállításokra és más eseményekre, valamint hozzáférést a szövetség tagjainak működő vállalkozásaihoz.

Emellett hozzáférést kapnak a startupok a szövetség tagjainak üzleti egységeihez és azok kollektív ügyfélbázisaihoz, amely öt kontinensen több mint egy milliárd vállalati és lakossági fogyasztót jelent. A legígéretesebb, és kategóriájukban a legjobb startup cégek bevonása a programba és a velük való együttműködés a szolgáltatók számára is előnyös a közlemény szerint.