A Startup Campus új inkubációs programot indít, amelynek keretében ismert sport- és üzletemberek mentorálásával sporttechnológiai startupok létrejövetelét támogatja.

Kiemelték: a programmal a magyar sporttechnológiai cégek utánpótlását, a sporttal és sportegészségüggyel kapcsolatos innovatív ötletek piacosítását kívánják segíteni.

A legjobb csapatoknak 20 millió forintos kezdőtőkét biztosítanak az MFB csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkebefektetővel együttműködve. A program keretében továbbá a résztvevőknek hathetes online vállalkozásfejlesztési képzést tartanak, illetve szellemitulajdon-védelmi segítséget is nyújtanak.

A mentorok között megtalálható Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-bajnok, Csisztu Zsuzsa korábbi tornászbajnok és sportjogász, Borsányi Gábor Teqball-alapító, valamint Bogdán Csaba és Lóránt András sportmenedzserek.

A SportTech Startup Programra olyan legalább két fős, hazai vagy határon túli magyar csapatok jelentkezhetnek, akik egy innovatív startupötlettel rendelkeznek teljesítménynövelés, sportegészségügy, megelőzés és rehabilitáció, sporteszköz-technológia, sportlétesítmények, sportegyesületi gazdálkodás, stadionszolgáltatások, tömegsport és egészséges életmód, szurkolói élménytechnológiák, vagy esetleg sportmenedzsment eszközök terén – ismertették. Az érdeklődők május 23. éjfélig jelentkezhetnek a program honlapján.

A Startup Campus egy európai központú innovációs központ és startup inkubátor, amely vállalati és állami partnerei számára fejleszt és valósít meg innovációs programokat. Az inkubátor oktatási, befektetési, értékesítési és külföldi piacra lépési szolgáltatásokkal segíti az innovatív projekteket ötlet fázistól a nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-kig.

(Forrás: MTI)