Közel egymilliárd forintot fordított egy-egy pécsi, mohácsi, veszprémi és budapesti üzletének fejújítására a SPAR. A modernizálás során nemcsak az áruházak külső-belső tere szépült meg, hanem energiafelhasználásuk is csökkent.

„Az idei év mindenféleképpen fejlesztési mérföldkő a SPAR Magyarország életében: 2017-ben országszerte összesen 23 milliárd forintot fordítunk korszerűsítésre és új üzletek nyitására. Az elmúlt hónapokban egy-egy pécsi, mohácsi, veszprémi és budapesti üzletünk átalakítását hajtottuk végre. Az összesen közel egymilliárd forint értékű beruházások után modern, könnyebben áttekinthető, új szolgáltatásokkal felszerelt áruházakat vehettek birtokba vásárlóink” – hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A nemrég befejeződött fejlesztések közül a legnagyobb összeget, több mint 370 millió forintot a Budapest Egressy út 178/c szám alatti üzletére fordított a SPAR. A XIV. kerületi szupermarket főhomlokzatán új függönyfal-szerkezetet és előtetőt építettek, és a teljes eladótere megújult, tágasabb lett. Az üzlet belső tere a vállalat legújabb koncepciója szerinti kialakítást kapott: új csemegepult arculat fogadja a vevőket, emellett a zöldség-gyümölcs, valamint a pékáru részleg is új bútorzatot kapott. Az üzlet újdonsága a friss termékeket kínáló látványpékség, a salátabár és a grillpult.

A Pécs, Alkotmány utca 48. alatti SPAR üzlet több mint 280 millió forintból újult meg. A beruházás során modern, tágas, letisztult, átlátható berendezést kapott az eladótér és új arculatot a csemegepult. A szolgáltatások kibővítéseként baromfipult, látványpékség, salátabár és grillpult várja a vásárlókat a korábban már megszokott szendvics és SPAR toGo kínálat mellett. Az üzlet kis alapterülete miatt, a jobb helykihasználás érdekében kis mélységű állványokat és alacsony bútorokat építettek be. A főhomlokzati portált teljesen kicserélték, így még több természetes fény teszi világosabbá és barátságosabbá az üzletet. A modernizált üzletben üvegajtós hűtőbútorok biztosítják az alacsony energiafelhasználást.

Megszépült Mohácson, a Horváth Kázmér utca 3/5. szám alatti SPAR üzlet is. A mintegy 160 millió forintos beruházás során új arculatot kapott a csemegepult. A homlokzat a legújabb arculatnak megfelelő színekben újult meg. Az eladótér teljes bútorzatát kicserélték, a megszokott kínálat mellé új pékség nyílt az üzletben.

Új szolgáltatásokkal nyitott újra a Veszprém, Jutasi út 18. alatti SPAR. A 160 millió forintos korszerűsítés során a megújult, bővebb termékkínálatú eladótérbe új csemegepult arculat, valamint látványpékség várja a vásárlókat. Ezeken kívül új zöldség-gyümölcs és pékáru bútorokat, baromfipultot, illetve kasszabútorokat szereltek be a kivitelezők.

Maczelka Márk hozzátette: nagyon fontos, hogy a most befejezett beruházások révén az üzletek energetikai szempontból is megfelelnek a kor követelményeinek: hűtő- és világítási berendezéseik kevesebbet fogyasztanak és a környezetet is kevésbé terhelik.

A megújult áruházak 95 főnek biztosítanak munkát.